Bereidingstijd: 20 min. + 60 min. oventijd
Ingrediënten:
-
- 8 grote pofaardappels
- 1 stuk Landana Jersey Mild kaas
- ½ bosje verse bieslook
- 8 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden
- Boen de aardappels schoon onder de kraan en droog ze af.
- Leg een aardappel tussen 2 houten pollepels, of tussen 2 snijplanken en snij de aardappel in dunne plakjes van 4 mm. Zorg dat je niet helemaal doorsnijdt.
- Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat, kwast ze rondom in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappels 25 minuten.
- Kwast ze nogmaals dun in met olijfolie en zet weer in de oven. Bak ze nu, afhankelijk van de grootte, 15 tot 25 minuten tot de binnenkant gaar is.
- Snij de Landana Jersey kaas in plakjes of leg de voorgesneden plakken kaas klaar.
- Neem de aardappels weer uit de oven en steek de plakjes kaas tussen de schijfjes, gebruik zoveel of zo weinig kaas als je zelf lekker lijkt.
- Bak de aardappels met kaas nog een minuut of 10 tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt.
- Bestrooi de aardappels met fijngesneden bieslook en serveer direct.