Landana Jersey OUD bekroond in categorie ‘Beste Nieuwe Zuivel Product’

In de prestigieuze International Cheese & Dairy awards is Landana Jersey OUD in de prijzen gevallen. Als enige Nederlandse kaas in de top drie, mag de kaas zich met trots ‘Beste Nederlandse kaas van 2019’ noemen. De kaas is beoordeeld op smaak, geur, consistentie en uiterlijk waarmee hij brons heeft behaald binnen de categorie.

Landana Jersey OUD is gemaakt van speciale niet-afgeroomde melk van Hollandse Jersey koeien. De Jersey koe is een uniek zuiver oer-ras, met een romige en zuivere melk. Dit maakt Jersey kaas bijzonder smaakvol. Landana Jersey OUD is gemaakt volgens oude traditie van de kaasmeester, en is minstens 1 jaar natuurlijk gerijpt op houten planken. Deze oude kaas onderscheidt zich met zijn rijke, volgerijpte en vooral romige smaak. Daarbij is hij vrij van kleur- en smaakstoffen, bevat hij geen conserveermiddelen én is hij volledig vegetarisch. Naast Landana Jersey OUD bestaat de range tevens uit een Belegen en Mild variant.

De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld. In deze editie van 2019, die plaatsvond in het Britse Nantwich, werden meer dan 5.000 kazen uit 30 landen gekeurd verdeeld over verschillende categorieën. Landana Jersey OUD is door een internationale jury gekeurd als nummer 3 in zijn categorie wereldwijd.

Deel dit bericht

Bekijk ook ANDERE nieuwsitems:

Landana Jersey Gouda - ANDERE koe, ANDERE melk, BETERE Gouda