Pastaschelpen gevuld met romige spinazie en Jersey kaas

Bereidingstijd: 80 min. 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 4 el olijfolie
  • 400 ml passata
  • zout en peper
  • balsamico
  • 28 grote pastaschelpen conchiglioni
  • 250 g grove spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml slagroom of crème fraîche
  • nootmuskaat
  • 300 g Jersey kaas geraspt

Bereiding:

  1. Pel en snipper de uien. Fruit de ui ca. 8 minuten op laag vuur in 2 el olijfolie. Blus af met de passata en breng rustig aan de kook. Laat ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur.  Breng op smaak met zout, peper en balsamico.x
  2. Kook de conchiglioni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met kokend water nét beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Was de spinazie in ruim koud water en pluk eventueel de dikke steeltjes eraf. Laat goed uitlekker en droog eventueel in een slacentrifuge.
  4. Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook 1 minuut in 2 el olijfolie. Voeg de slagroom of crème fraîche toe en laat kort inkoken. Voeg de spinazie toe en verwarm kort tot de spinazie net geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng er 50 g van de Jersey kaas doorheen. Verwarm de oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C).
  5. Giet de tomatensaus in een ondiepe ovenschaal die zo groot is dat de pastaschelpen er precies naast elkaar in passen. Vul de pastaschelpen met de spinazie en zet ze met de open kant naar boven in de tomatensaus. Giet eventuele roomsaus die nog in de pan zit erop. Bestrooi de rest van de Jersey kaas en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de tomatensaus pruttelt en de kaas mooi goudbruin is.

Per portie: ca. 792 kcal. 39 g eiwit / 43 g vet / 59 g koolhydraten

 

Bekijk ook ANDERE recepten:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!