Landana Jersey cheesecrisps met zomerse dip

Bereidingstijd: 15 min.

Krokante kaaskoekjes gemaakt van geraspte Landana Jersey BELEGEN kaas met zwarte peper. Ideaal recept om je gasten mee te verbazen, want het ziet er ingewikkeld uit; maar is het niet! Deze cheesecrisps serveren we met een zomerse tomaten-salsadip.

Ingrediënten cheesecrisps:

  • 1,5 kopje geraspte Landana Jersey BELEGEN.

Ingrediënten tomatensalsa:

  • 5 flinke tomaten
  • 1 groene peper
  • 1 flinke ui
  • 15 gram verse koriander
  • citroensap
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding tomatensalsa:

  1. Snijd de tomaten, pepers, ui en koriander in hele kleine stukjes.
  2. Voeg zout en citroen toe naar smaak.
  3. Zeef het geheel tot de gewenste dikte als de salsa te vochtig is.
  4. Je kunt de salsa nu meteen serveren. Wil je de smaken wat laten intrekken, zet de salsa dan een paar uur in de koelkast.

Bereiding cheesecrisps:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rasp 1,5 kopje Landana Jersey BELEGEN met een half-grove rasp (gebruik een fijne of juist zeer grove rasp voor een andere uitstraling).
  3. Voeg de geraspte Landana Jersey BELEGEN kaas in kleine hoopjes toe aan een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen zit, zodat ze elkaar niet raken.
  4. Bak de crisps ongeveer 8-10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Besteed aandacht aan het einde zodat je de kaas niet verbrandt.

Serveer de tomatensalsa en cheesecrisps samen op een borrelplank. Enjoy!

 

Bekijk ook ANDERE recepten:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!