Bereidingstijd: 15 min.
Krokante kaaskoekjes gemaakt van geraspte Landana Jersey BELEGEN kaas met zwarte peper. Ideaal recept om je gasten mee te verbazen, want het ziet er ingewikkeld uit; maar is het niet! Deze cheesecrisps serveren we met een zomerse tomaten-salsadip.
Ingrediënten cheesecrisps:
- 1,5 kopje geraspte Landana Jersey BELEGEN.
Ingrediënten tomatensalsa:
- 5 flinke tomaten
- 1 groene peper
- 1 flinke ui
- 15 gram verse koriander
- citroensap
- zout
- zwarte peper
Bereiding tomatensalsa:
- Snijd de tomaten, pepers, ui en koriander in hele kleine stukjes.
- Voeg zout en citroen toe naar smaak.
- Zeef het geheel tot de gewenste dikte als de salsa te vochtig is.
- Je kunt de salsa nu meteen serveren. Wil je de smaken wat laten intrekken, zet de salsa dan een paar uur in de koelkast.
Bereiding cheesecrisps:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp 1,5 kopje Landana Jersey BELEGEN met een half-grove rasp (gebruik een fijne of juist zeer grove rasp voor een andere uitstraling).
- Voeg de geraspte Landana Jersey BELEGEN kaas in kleine hoopjes toe aan een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen zit, zodat ze elkaar niet raken.
- Bak de crisps ongeveer 8-10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. Besteed aandacht aan het einde zodat je de kaas niet verbrandt.
Serveer de tomatensalsa en cheesecrisps samen op een borrelplank. Enjoy!