Mini-kaassoufflé van Jersey kaas

Bereidingstijd: 60 min. 

Ingrediënten voor 6 hapjes:

  • 6 blokjes Landana Jersey kaas Belegen
  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Zonnebloemolie in een wok, of vet in de frituurpan

Bereiding:

  1. Roer het ei los in een diep bord en verdeel het paneermeel over een ander diep bord.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in 3 repen. Verpak het blokje kaas in het bladerdeeg. Snijd overtollig bladerdeeg er af. Haal het bladerdeeg door het ei en bedek het hierna met het paneermeel.
  3. Laat dit op een bord in de koelkast 30 minuten staan.
  4. Verwarm ondertussen de zonnebloemolie in een wok of verwarm de frituurpan. Check met een rijstkorrel of de olie heet genoeg is. Als de rijstkorrel naar boven komt borrelen is het heet genoeg (circa 180 graden).
  5. Doe de gepaneerde bladerdeegpakketjes in de olie en laat dit 2-3 minuten frituren. Haal de pakketjes er uit als ze goudbruin zijn. Laat de mini-kaassoufflés uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze hierna direct.

 

 

Bekijk ook ANDERE recepten:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!